Zonnepanelen op Bossche Woonboulevard

Een steentje bijdragen voor groene stroom. Dat is de ambitie die de Bossche Woonboulevard momenteel realiseert. In oktober is het dak van de woonboulevard geïsoleerd en zijn er maar liefst 1132 zonnepanelen op geplaatst. De planning is dat deze voor het einde van 2017 in gebruik gaan.

Groene stroom  en LED voor verlichting gebouw

De energie die wordt opgewekt met de geplaatste zonnepanelen wordt ingezet voor de algemene verlichting. Hierbij moet worden gedacht aan de verlichting van de gevels, straatverlichting en de energie die nodig is voor het opladen van de auto’s en fietsen.

De ondernemers ontvangen dus geen ‘groene’ energie van de zonnepanelen. Het plan is hier in de toekomst nog panelen voor bij te plaatsen. Helaas kunnen er niet genoeg panelen worden geplaatst om alle ondernemers van elektriciteit te voorzien.

Een andere maatregel die is genomen om de Bossche Woonboulevard te verduurzamen is het plaatsen van LED verlichting. Het hele gebouw is van deze verlichting voorzien.

Monitoring
Nieuwsgierig naar het energieverbruik van de Bossche Woonboulevard? Aan de buitenkant wordt een scherm geplaatst waarop u precies kunt zien hoeveel energie er in het gebouw wordt verbruikt.