Over het project

Middenin het centrum van de stad, tussen winkelcentrum Arena en de Zuid-Willemsvaart, ligt het voormalig Groot Ziekengasthuisterrein. Ditt gebied wordt komende jaren ontwikkeld tot een groene woonoase in de binnenstad. 

Waarom een nieuwe invulling?

Van 1274 tot 2011 is er medische zorg verleend op deze plek in de binnenstad. Maar ruimtegebrek maakte het onmogelijk om het ziekenhuis in stand te houden. Daarom verhuisde het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 2011 naar de rand van de stad. Er ontstaat op deze plek straks een nieuw stuk Bossch binnenstad, waar rijksmonumenten en karaktervolle nieuwe woningen één geheel vormen. Voor het zover is, moet er worden gewerkt. Sloop, nieuwbouw en renovatie zijn onderdeel van dit project.

Een indrukwekkend sloopproject

In totaal is er ongeveer 50.000 m² aan gebouwen afgebroken. De monumentale panden zijn behouden en krijgen een andere functie in het nieuwe plan. Ongeveer 80% van het afval zijn steenachtige materialen. De overige 20% is heel divers, zoals metaal, glas en dakbedekkingen. Zo'n 95- tot 98% van al dit afval wordt hergebruikt.

Deze locatie wordt ontwikkeld door Gasthuiskwartier, in samenwerking met de gemeente 's-Hertogenbosch. Gasthuiskwartier is een samenwerkingsverband van Heijmans Vastgoed (www.heijmans.nl) en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM (www.am.nl).

Bekijk meer projecten

Ontdek meer projecten in de buurt