Het klooster Mariënburg aan de Sint Janssingel wordt omgebouwd tot Graduate School voor studenten Data Entrepreneurship. De opleiding is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg University, provincie Noord-Brabant en de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het is een prachtige invulling van het klooster en een historisch moment. Nog nooit eerder was het mogelijk een universitaire opleiding te volgen in 's-Hertogenbosch. De eigenaar van het klooster, Kadans Vastgoed B.V.,maakt het gebouw van ca. 15.000 m2 geschikt voor onderwijs en woonruimte.

Waarom krijgt Mariënburg een nieuwe functie?

Er woonden nog maar een paar zusters in het complex. Die situatie was niet duurzaam. Daarom hebben de Zuster JMJ in 2015 het kloostercomplex Mariënburg verkocht aan Kadans Vastgoed B.V. De zusters wilden het liefst een bestemming die goed zou passen bij het kloostercomplex. Daarin zijn zij geslaagd. Er is decennialang onderwijs gegeven in het klooster. Met de Graduate School voor Data Science bereidt Brabant zich voor op de toekomst.  

Meer over dit project

Bijzonder is dat voor dit project twee universiteiten en drie steden hun netwerk en kennis bundelen. De Graduate School bestaat uit drie masteropleidingen en een gezamenlijke bachelor opleiding. De masteropleiding Data Entrepreneurship is te volgen op campus Mariënburg. De overige opleidingen worden gegeven aan de campussen van Tilburg University en Eindhoven University of Technology. Naast dat straks 300 studenten onderwijs volgen op de campus Mariënburg, komen er ook 150 studentenwoningen in het voormalige klooster. 

Bekijk andere projecten

Ontdek meer projecten in de buurt