Op het Jan Sluyterscomplex, tussen de Aa-Wijk Noord en Hintham, komt een nieuwe woonbuurt. Op deze plek worden dromen werkelijkheid!

Het voormalige trainingsterrein van FC Den Bosch is prachtig omringd door water en groen. Een paradijselijke woonplek waar de gemeente een bijzondere buurt wil ontwikkelen, en waar de aankomende bewoner ‘vrij spel’ krijgt. 

Over woningbouwproject Vrij Spel

Het voormalige trainingscomplex van FC Den Bosch wordt een woonbuurt. Het project is bijzonder. Je koopt hier namelijk geen woning, maar een kavel met vrijheid. Een ruime stadswoning met tuin, een energieneutrale woning, gezamenlijk bouwen met anderen, of een combinatie van dit alles: er is veel mogelijk. Naast alle vrijheden om te bouwen krijgen toekomstige bewoners ook de mogelijkheid om mee te denken over de inrichting van 'hun' nieuwe droombuurt.. 

Samen bouwen in de praktijk

Er is een nauwe samenwerking tussen gemeente en de toekomstige bewoners ontstaan. Regels waren er in het begin nog niet veel. Die zijn en worden samen met de toekomstige bewoners vastgesteld tijdens het proces. Tijdens bijeenkomsten leerden de toekomstige bewoners elkaar goed kennen. Hierdoor ontstonden verschillende vormen van samenbouw. Een groep bouwt met z’n 4-en een rijtje met 4 verschillende woningen. Meerdere gezinnen bouwen samen een tweekapper. De samenstelling van de nieuwe buurt is zeer divers. Zo worden er starterswoningen gebouwd, senioren woningen maar ook vrije kavel woningen.

Bekijk meer woningbouwprojecten

Ontdek meer projecten in de buurt