Spoorzone 's-Hertogenbosch

'Het eigenzinnige jonge zusje van de historische binnenstad'

Direct naast de historische binnenstad ligt de Spoorzone. Een stad in ontwikkeling met letterlijk en figuurlijk veel ruimte voor groei en vernieuwing, voor talent en ondernemerschap. Tussen grofweg het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de Gruyterfabriek aan de ene kant en de Tramkade en het Essent gebouw aan de andere kant bouwen Bossche stadsmakers aan een veelkleurig en dynamisch gebied. Een mooie mix van mensen die er werken, wonen, leren en recreëren. Hun energie, initiatieven en ideeën zorgen voor groei en verbinding in dit unieke stukje 's-Hertogenbosch.

Nieuws uit de Spoorzone

Ontdek de Spoorzone op je eigen houtje

Wandel door de stad en beleef de Spoorzone op je eigen houtje. Met onderstaande gratis weblinks kun je via je smartphone een route wandelen die je op bijzondere plekken, bekende highlights en verborgen parels leidt. Straks weet jij dingen over de stad waarvan zelfs de meest doorgewinterde Bosschenaar van onder de indruk is. Maak een keuze uit een van de twee wandelingen. Iedere route duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en je kunt op elk punt van de route instappen.

 

Wandelroute Spoorzone, historisch centrum

Wandelroute Noordelijke Spoorzone

De projecten in de Spoorzone

Het gebied ten westen van de historische binnenstad is een veelzijdig stadsdeel. Je vindt er onder meer het Westerpark met 12 hectare natuur, de Onderwijsboulevard met zo’n 30.000 studenten en een veelzijdig congres-, beurs- en evenementencentrum de Brabanthallen. Wonen kan in het architectonisch vormgegeven Paleiskwartier of in de authentieke wijk in opkomst Boschveld. Oude fabrieksgebouwen de dragers van vernieuwing zoals de Verkadefabriek, Willem II, de Tramkade en Grasso vonden een nieuwe bestemming en vormen nu samen het creatieve en culturele hart. Daarnaast is het gebied een thuishaven voor steeds meer grote en kleine (internationaal) opererende bedrijven. Hieronder zie je een greep uit de projecten.

uitgelicht: het Paleiskwartier

Bezoekers kunnen makkelijk vanuit de historische binnenstad via de Vughterstraat met haar trendy winkeltjes en de Paleisbrug makkelijk naar het Paleiskwartier wandelen. Daar is het genieten van een drankje of maaltijd bij een van de hippe en unieke restaurants zoals de Café Buurt, Pollevie of Spaans restaurant Doncurado. Heerlijk zittend aan de Hofvijver is het genieten van de jaarlijkse terugkerende sfeervolle festivals zoals TREK of DORST. Kortom het Paleiskwartier is een wijk waar tijdloze architectuur, natuur en cultuur samen komen.

Bekijk meer projecten in de buurt