Spoorzone 's-Hertogenbosch

De Spoorzone ‘s- Hertogenbosch, met in het hart het Centraal Station is een veelkleurig gebied met kenmerkende gebouwen en een bestaande dynamiek. Een knooppunt waar verschillende functies samenkomen; wonen, werken, studeren en reizen.

 

Zet ons op het juiste spoor

Met de oproep "zet ons op het juiste spoor" gingen we het gesprek aan met bewoners, bedrijven, studenten en belanghebbenden van de Spoorzone. Met dit filmpje laten we zien hoe de bijeenkomsten verliepen. In het raadsvoorstel "Aanpak en ontwikkelrichtingen Spoorzone" lees je welke input we hebben meegenomen. De gemeenteraad behandelt op 6 maart het voorstel. Meer informatie hierover vind je onder het kopje informatie.

EERDERE BIJEENKOMSTEN

23 November - Kickoff
Verslag Kickoff

29 November 2017 - Bereikbaarheid
Verslag themabijeenkomst

6 December 2017 - Wijkenergie
Verslag themabijeenkomst

7 December 2017 - Wonen Werken en Ontmoeten
Verslag themabijeenkomst

22 januari 2018 - Innovatie
Verslag themabijeenkomst

Ontdek de Spoorzone op je eigen houtje

Wandel door de stad en beleef de Spoorzone op je eigen houtje. Met onderstaande gratis weblinks kun je via je smartphone een route wandelen die je op bijzondere plekken, bekende highlights en verborgen parels leidt. Straks weet jij dingen over de stad waarvan zelfs de meest doorgewinterde Bosschenaar van onder de indruk is. Maak een keuze uit een van de twee wandelingen. Iedere route duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en je kunt op elk punt van de route instappen.

 

Wandelroute Spoorzone, historisch centrum

Wandelroute Noordelijke Spoorzone

De slimme buitenruimte

De projecten in de Spoorzone

Het gebied ten westen van de historische binnenstad is een veelzijdig stadsdeel. Je vindt er onder meer het Westerpark met 12 hectare natuur, de Onderwijsboulevard met zo’n 30.000 studenten en een veelzijdig congres-, beurs- en evenementencentrum de Brabanthallen. Wonen kan in het architectonisch vormgegeven Paleiskwartier of in de authentieke wijk in opkomst Boschveld. Oude fabrieksgebouwen de dragers van vernieuwing zoals de Verkadefabriek, Willem II, de Tramkade en Grasso vonden een nieuwe bestemming en vormen nu samen het creatieve en culturele hart. Daarnaast is het gebied een thuishaven voor steeds meer grote en kleine (internationaal) opererende bedrijven. Hieronder zie je een greep uit de projecten.