Spoorzone 's-Hertogenbosch

 

Geen bijeenkomst Innovatie Spoorzone

De thema-avond ‘Innovatie’ die vanavond (11 december)  in het EKP-gebouw,
Parallelweg 21-23  gepland staat, gaat door de weersomstandigheden niet door.

Belangstellenden die zich hiervoor hebben aangemeld ontvangen een mail.
Hebt u vragen? Mail naar Spoorzone@s-hertogenbosch.nl

 

 

 

De Spoorzone ‘s- Hertogenbosch, met in het hart het Centraal Station is een veelkleurig gebied met kenmerkende gebouwen en een bestaande dynamiek. Een knooppunt waar verschillende functies samenkomen; wonen, werken, studeren en reizen.

 

Zet ons op het juiste spoor

De gemeente wil de ideeën van jou als bewoner en/of gebruiker van dit gebied over een voorgestelde aanpak en ontwikkelrichtingen voor de Spoorzone ophalen. Heb je vragen, suggesties of ideeën voor de Spoorzone? Meld je aan en zet ons tijdens de thema-bijeenkomsten op het juiste spoor!
 

Thema-avond Innovatie
Datum volgt
Voormalig EKP-gebouw, Parallelweg 21-23
19.30 – 21.30  (inloop vanaf 19.15 uur)


AANMELDEN

 

Thema-avond Innovatie
Datum volgt


Innovatie ontstaat door anders kijken. Hoe doen we dit in de Spoorzone?
Laat je deze avond inspireren door concrete voorbeelden.

Ontdek de Spoorzone op je eigen houtje

Wandel door de stad en beleef de Spoorzone op je eigen houtje. Met onderstaande gratis weblinks kun je via je smartphone een route wandelen die je op bijzondere plekken, bekende highlights en verborgen parels leidt. Straks weet jij dingen over de stad waarvan zelfs de meest doorgewinterde Bosschenaar van onder de indruk is. Maak een keuze uit een van de twee wandelingen. Iedere route duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en je kunt op elk punt van de route instappen.

 

Wandelroute Spoorzone, historisch centrum

Wandelroute Noordelijke Spoorzone

De projecten in de Spoorzone

Het gebied ten westen van de historische binnenstad is een veelzijdig stadsdeel. Je vindt er onder meer het Westerpark met 12 hectare natuur, de Onderwijsboulevard met zo’n 30.000 studenten en een veelzijdig congres-, beurs- en evenementencentrum de Brabanthallen. Wonen kan in het architectonisch vormgegeven Paleiskwartier of in de authentieke wijk in opkomst Boschveld. Oude fabrieksgebouwen de dragers van vernieuwing zoals de Verkadefabriek, Willem II, de Tramkade en Grasso vonden een nieuwe bestemming en vormen nu samen het creatieve en culturele hart. Daarnaast is het gebied een thuishaven voor steeds meer grote en kleine (internationaal) opererende bedrijven. Hieronder zie je een greep uit de projecten.